lentile contact

Lentile de Contact

Lentilele de contact sunt lentile confectionate dintr-un material special, care se aplica pe cornee inlocuind ochelarii. Leonardo da Vinci este creditat cu descrierea şi schitarea primelor idei pentru lentile de contact in 1508, dar abia 300 de ani mai târziu au fost fabricate şi purtate. Lentilele de contact rigide au fost produse şi comercializate primele. Lentilele de contact moi au fost inventate de către chimistul ceh Otto Wichterle care a inventat, de asemenea, primul gel utilizat pentru producerea acestora.

Aproximativ 20% dintre cei care au nevoie de corectie a vederii sunt purtatori de lentile de contact. Potrivit statisticilor, in lume sunt aproximativ 125 de milioane de astfel de persoane.

Tipuri de lentile de contact:

1. Pentru corectarea vederii – sunt folosite ca o alternativa la ochelari. Cu ajutorul lor, persoanele cu diverse tulburari de refractie (miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiopie) pot avea o vedere buna chiar si fara ochelari.

2. Cosmetice – folosite pentru a schimba culoarea ochilor sau a accentua culoarea existenta. Exista chiar si lentile de contact cu un design special (ochi de pisica, vampir)

3. Terapeutice – folosite in tratamentul unor afectiuni corneene: eroziuni si ulcere corneene, keratite si keratopatii de diverse etiologii.

In cadrul magazinului nostru de optica puteti comanda lentile de contact de la urmatorii producatori.

 

Articole recomandate:

Reguli stricte de igiena!

Lentilele de contact necesita respectarea unor reguli stricte de igiena.

Ghidul purtatorului de lentile de contact 

Este bine sa folositi lentilele de contact doar la recomandarea medicului...