Cum alegem rama in functie de cele 5 forme ale fetei?

 • Acasa
 • Cum alegem rama in functie de cele 5 forme ale fetei?

Cum alegem rama in functie de cele 5 forme ale fetei?

Alegerea ramei este importanta atat din punct de vedre estetic cat si din punct de vedere al confortului pe care il ofera. Rolul principal al ramei este de a pozitiona cat mai cortect lentila, pe axul optic al ochiilor. Optometristii din Clinica Oftalmix va ofera cateva recomandari pentru alegerea ramei perfecte.

 • destinatie: rame de soare sau rame de vedere
 • material:
  • acetat (produs natural, contine 75% bumbac);
  • metal, (otel sau aluminiu); ramele din metal sunt galvanizate, adica evita coroziunea-nu se inverzesc);
  • alte materiale: titan (foarte usor, hipoalergenic, durabiliotatea mare), liteforce (polimer folosit in aeronautica si proteze medicale, rezistent la temperaturi inalte), graphen.
 • forma ramelor: rotunde, patrate, cat eye (ochi de pisica), trapezoidale;
 • rame fara contur/cadru (rame fara contur, sunt alcatuite din puntea nazala si brate, iar lentilele se fixeza prin suruburi sau capse).
Fata rotunda

Fata rotunda este una dintre cele mai comune forme. Daca aveti fata rotunda, atunci trasaturile sunt rotunjite, liniile fetei sunt delicate si fara unghiuri drepte, iar obrajii sunt rotunzi si plini. Formele de ochelari care se potrivesc pentru o fata rotunda sunt cat eye (ochi de pisica), wayferer, ramele patrate si rectangulare. Aceste rame va vor ajuta sa va conturati fata si va vor scoate in evidenta pometii.

Fata rotunda
Fata patrata

Fata patrata are urmartoarele caracteristici: frunte lata, patrata, maxiliare puternice. In acest caz, se recomada sa alegeti rame rotunde cu forme ovale. La fel ca in cazul formei rotunde, aceste rame vor oferi un aspect de alungire al fetei. Totodata, linia sprancenelor se incadreaza frumos cu o rama rotunda sau ovala.

Fata patrata
Fata ovala

Daca fizionimia dumneavoasta este ovala, atunci inseamna ca va caracterizati prin fruntea si obraji rotunjiti. Fiind o forma a fetei echilibrta se potrivesc in genreal toate tipurile de rame, totusi cele care va avantajaza cel mai mult sunt ramele patrate si rectangulare.

Fata ovala
Fata triunghiulara

Pentru acest timp de fata, se comadata rame de ochelari cu partea e sus mai evidenta iar partea de jos usor rotunjita. Deasemenea, bratele groase ale ramei reduc din lungimea fetei. Fata triunghiulara este varianta alungita a fetei rotunde. wayferer, ramele patrate si rectangulare. Aceste rame va vor ajuta sa va conturati fata si va vor scoate in evidenta pometii.

Fata triunghiulara
Fata in forma de inima

O fata in forma de inima, are fruntea lata iar maxiliarul si barbia sunt mici. Din acest motiv, va recomandam rame inguste, fara contur sau forme mici usor patrate, pentru a pastra echlibrul fetei.

Fata in forma de inima

Pentru a fi siguri ca rama este potrivita pentru dumneavoastra este necesara o proba a ramelor. Asadar, va asteptam in optica noastra pentru a putea alege rama porivita.

Branduri