Visioffice

Ca sistem de centraj video, Visioffice determina rapid si precis parametrii necesari pentru toate lentilele existente pe piata. Printr-un simplu click, se determina toti parametrii de purtare, precum si parametrii de centraj. Visioffice determina de asemenea, in exclusivitate, obiceiurile vizuale. Astfel, aceasta inovatie reprezinta unicul sistem de acest fel care poate masura parametrii de purtare, dar si comportamentul vizual propriu fiecaruia.

Alegerea ramei este facilitata datorita functiei de fotografiere digitala si functiei de camera de luat vederi. Fotografiile pot fi tiparite si oferite purtatorului de ochelari. Cu ajutorul Visioffice-ului se elimina in totalitate riscurile masuratorilor gresite pentru purtatori, ce sunt atat de critice pentru adaptarea la lentilele progresive.

Primul sistem universal de masurare 4D de pe piata!

Sistem complet de masurare 4D cu noua tehnologie eyecode. In premiera mondiala absoluta, acum este posibila masurarea exacta a Centrului de Rotatie a Ochiului, care este unic fiecarei persoane. Explicarea comportamentului vizual.Unii oameni au tendinta sa isi miste mai mult ochii si foarte putin pozitia capului atunci cand privesc in lateral (eye movers). O alta categorie de oameni intorc mai mult capul decat privirea pentru a focaliza in lateral sau in directia dorita (head movers).

Tehnologia Eyecode revolutioneaza procesul de optimizare a lentilelor si creeaza noi nivele de personalizare a acestora. Plecand de la premiza ca fiecare ochi este unic la fel si fiecare individ , tehnologia eyecode ofera precizie exacta pentru o vedere exceptionala fara efort, datorita masurarii dinamice 4D a ochiului.Dintr-o singura incercare Visioffice masoara cu rapiditate parametrii necesari pentru toate tipurile de ochelari cat si parametrii inregistrati la analiza comportamentului vizual.Visioffice este un sistem complet care realizeaza fotografii sau scurte filmulete ale purtatorilor de ochelari pentru, ai putea ajuta la alegerea celor mai bune rame din punct de vedere al designului si al coloritului.

Pentru a evalua tipul de comportament vizual, astazi se apeleaza la tehnologii moderne, precum sistemul de masurare VISIOFFICE, oferit de Essilor, primul sistem de masurare 4D si singurul aparat care permite determinarea centrului de rotatie al ochiului, un parametru unic pentru fiecare persoana. Acesta elimina in totalitate riscurile masuratorilor gresite pentru purtatori, care sunt atat de importante pentru adaptarea la lentilele progresive.

Aparatul masoara urmatorii parametrii:

 • Distanta interpupilara;
 • Inaltime de montaj;
 • Centrul de rotatie al ochiului;
 • Unghiul de inclinare al ramei;
 • Coeficientul de miscare a cap/ochi (HE) indica raportul intre miscarile capului si cele ale ochilor.
 • Saua nazala;
 • Unghiul de curbura al ramei;
 • Ochiul director;
 • Distanta optima pentru citit;
 • Coeficientul de stabilitate (ST) descrie reproductibilitatea comportamentului vizual.

Pentru o adaptare perfecta, lentilele personalizate iau in calcul nu numai comportamentul vizual, dar si parametrii de purtare si distanta de lectura. Ele dispun in plus de un stabilizator de imagine integrat al carui obiectiv este de a compensa distorsiunile optice. Prin urmare, adaptarea va fi garantata datorita parametrilor personalizati, iar designul lentilelor va fi modelat individual.

Cele mai noi lentile progresive produse de Essilor sunt lentilele Varilux seria S (care includ și lentilele progresive personalizate) si lentilele Varilux seria X.
Acestea sunt produse prin tehnologia Xtend™ care reinventează complet principiile fundamentale ale lentilelor progresive:
 • Tehnologia NANOPTIX

  Suprafata lentilei este prelucrata sub control digital, astfel incat sa nu rezulte efectul de valuri si ofera stabilitatea imaginii in miscare.

 • SYNCRON EYES

  Designul lentilei ia in calcul diferentele fiziologice dintre cei doi ochi, diferenta de dioptrii si distanta dintre pupile pentru a calcula simultan cele 2 lentile, rezulatul este de extinderea campurilor vizuale binoculare si imbunatatirea stereoscopiei.

 • Tehnologia 4 D

  Pe langa parametrii de personalizare descrisi se adauga observarea ochiului dominant.
  Asa cum unii oameni sunt stangaci sau dreptaci, fiecare dintre noi are un ochi dominant. Cu ajutorul tehnologiei 4D, medicul poate stabili care este ochiul dumneavoastra dominant, primul care percepe imaginea cand schimbam directia de privire. Daca rolul acestui ochi va fi respectat atunci cand vor fi construitelentilele progresive personalizate acestea va vor oferi o perceptie vizuala mai rapida si mai clara la schimbarea directiei privirii.